Defibrillaattorit Suomessa

Defibrillaattorit ovat yleistyneet useissa kohteissa myös Suomessa

Defibrillaattorit ovat yleistyneet useissa kohteissa myös Suomessa

Defibrillaattoreiden määrästä Suomessa ei ole olemassa tarkkaa tietoa. Laitteiden hankinta ei edellytä laitteen rekisteröintiä eikä ilmoitusmenettelyä, joten määrää voi arvioida lähinnä eri maahantuojien ilmoittamien kappalemäärien perusteella. Eri arvioiden mukaan laitteiden määrä tällä hetkellä (alkuvuonna 2014) on noin 1000-1500 kappaletta. Julkisessa defirekisterissä maallikkodefibrillaattoreita on kuitenkin verrattain vähän, vain noin 150 kappaletta. Vertailun vuoksi esimerkiksi Tanskassa heidän julkisessa defirekisterissä on n. 11 500 laitetta ja Ruotsin julkisessa rekisterissä laitteita on lähes saman verran. Edellä mainitun määrän lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa laitteita on myös paljon sellaisissa kohteissa, jotka eivät ole rekisterissä. Ammattilaiset pitävät tärkeänä defibrillaattorin merkitsemistä defirekisteriin, jotta niiden kappalemäärästä ja sijoittelusta voitaisiin saada tarkempaa tietoa.

Kansainvälisesti (esimerkiksi Ruotsissa ja Hollannissa) maallikkodefibrillaattorit on pyritty kytkemään jollakin tavalla hätäkeskuslaitoksen tietoon. Tällöin äkillisen sydänpysähdyksen sattuessa maallikkoauttajia voidaan opastaa lähimmän defibrillaattorin sijainnista ja tarvittaessa aktivoida erilaisia maallikkoauttajista muodostuvia ryhmiä. Tanska on Pohjoismaista selvästi pisimmällä maallikkodefibrillaattoreiden määrällä (per capita) mitattuna. Lisäksi laitteiden määrän kasvaessa Tanskassa on huolehdittu myös elvytystaitojen opettamisesta esimerkiksi kouluissa.

Defibrillaattoreiden määrä kasvaa myös Suomessa

Laitteiden määrän odotetaan kasvavan voimakkaasti myös Suomessa seuraavan viiden vuoden aikana. Arviomme mukaan laitteiden määrä nousee noin 2000 kappaleeseen vuoden 2015 alkupuolella. Merplast Oy on toimialan markkinajohtaja ja on myynyt vuoden 2014 aikana noin 400 laittetta. Olemme lisänneet myymämme defibrillaattorilaitteet epäviralliseen defibrillaattorikarttaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Marko Parviainen
marko.parviainen@merplast.fi
p. 010 279 2601

Pyydä tarjous defibrillaattorista!

Nimi (pakollinen)

Olen
YritysasiakasYksityisasiakas

Minua kiinnostaa ensisijaisesti laitteen
OstoVuokraus/leasing kuukausimaksulla

Sähköposti (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

Paikkakunta (pakollinen)

Viesti (vapaaehtoinen)