Sydäniskuri


Suomen suosituin sydäniskuri on Zoll AED Plus. Se opastaa auttajaa suomenkielisin ääni- ja tekstiohjein vaihe vaiheelta toimimaan oikein. Auttajan ei tarvitse itse päätellä tarvitseeko autettava defibrillaatioiskua, vaan kone osaa tulkita tilanteen itse. Käyttäjän tehtäväksi jää laitteen ohjeiden kuuntelu ja toimia niiden mukaisesti.

Mitä sydäniskuri tekee?

Ratkaiseva apu sydänpysähdyksessä

Aika on ratkaiseva asia sydänpysähdyksestä selviytymisessä. Sydämen pumppaustoiminnan häiriinnyttyä happea ei kulje elimistössä ja aivot kärsivät nopeasti hapenpuutteesta. Ensimmäiset minuutit ovat kaikkein ratkaisevimmat ja ammattiavun hälyttäminen ja elvytyksen aloittamisen tulisi tapahtua välittömästi kun henkilön havaitaan menevän elottomaksi (henkilö on tajuton eikä hengitä normaalisti). Mikäli laite saadaan paikan päälle 3-5 minuutin kuluessa sydänpysähdyksestä, autettavan ennuste selviytyä on jopa 70-50% verrattuna normaalisti selviytymisprosentin ollessa vain 2-5%:a.

Laitteesta on apua elvytystilanteessa, esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Nopea vaste vaikuttaa lopputulokseen

Jokainen viiveminuutti joka kuluu defibrillaatioon heikentää selviytymistä 10-12%. Mitä nopeammin sydäniskuri saadaan paikalle, sen paremmat ovat autettavan mahdollisuudet. Kymmenen minuutin kohdalla ennuste on jo lähes 0%, joten on erittäin tärkeää varautua tilanteeseen opettelemalla ensiaputaitoja ja varustautumalla defibrillaattorilla.

Ammattiapu paikalle

Laitteen suomenkieliset ohjeet kehottavat hälyttämään apua paikalle. Vaihe vaiheittain toteutuvat ääni- ja tekstikomennot varmistavat, että elvyttäjä tekee oikeita asioita heti elvytystilanteen alusta lähtien.

Tehokasta apua

Sydäniskurin avulla on helppo antaa elvytystä oikealla painelutahdilla ja painella riittävän syvälle. Sydäniskuri ohjeistaa ääni- ja tekstikomennoin mikäli esimerkiksi painelusyvyys ei ole riittävää. Suoriudut elvytystilanteesta paljon paremmin sydäniskurin ohjeiden ansiosta.

Helppo käyttää

Sydäniskuri on helppokäyttöinen. Virta päälle ja laite alkaa neuvomaan sinua! Laite testaa myös itse itsensä, joten käyttäjän ei tarvitse huolehtia monimutkaisista testaustoimenpiteistä.

Lue lisää sydäniskurista, eli defibrillaattorista!

Pyydä tarjous defibrillaattorista!

Nimi (pakollinen)

Olen
YritysasiakasYksityisasiakas

Minua kiinnostaa ensisijaisesti laitteen
OstoVuokraus/leasing kuukausimaksulla

Sähköposti (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

Paikkakunta (pakollinen)

Viesti (vapaaehtoinen)